Happyshoots@home is ontstaan uit een gevoel , een idee .. Om mensen dichter bij elkaar te brengen en om de drempel naar een fotografie te verlagen ...

happyshoots presents

@home

..Om niet alleen stressloos een fotoshoot door te komen , maar er ook van te genieten met je vrienden , familie , collega’s en buren .

Uiteindelijk kwam het woord “happyshoots@home” van onze tong rollen .

Maar hoe gaat dat nu allemaal precies in zijn werk ??

Jij organiseert een fotosessie bij je thuis .
Als gastheer / vrouw voorzie jij hapjes en drankjes voor de gasten .
Je nodigt iedereen uit voor een gezellige dag .

Niels komt kosteloos langs bij je thuis en zet de fotostudio op en gaat aan de slag .
Terwijl jullie genieten komt één voor één ( of meer ) voor de lens . We proberen verschillende combinaties zodat je voldoende beelden hebt van je gezin.

Na de shoot kan je de foto’s bekijken op de laptop , je kiest direct welke beelden je graag wilt aankopen .

De gastvrouw/heer krijgt 10 % van de totale omzet van de dag zelf (dus niet indien er na de happyshoots@home nog extra’s worden aangekocht), dit mag hij of zij uitgeven aan happyshoots ( cadeaubon, decoratie of digitale foto’s die gemaakt zijn ) .

Begin je het een beetje te begrijpen ?

Maar wat zijn de voorwaarden ?

Er moeten minimum 4 gezinnen deelnemen , aangezien het gehele concept gebaseerd is op kinderfotografie is het ook belangrijk dat elk gezin één of meerdere kinderen heeft . Er wordt ongeveer 5 a 10 minuten gespendeerd per gezin aan de fotoshoot , op die manier wordt uitgerekend hoe lang Niels bij jullie effectief aanwezig zal zijn .

De gastheer/vrouw voorziet alle hapjes en drankjes.

Fotoshoots moeten min. 2 weken op voorhand afgelast worden , wordt dit wel gedaan dan zal de borg ingetrokken worden
( je betaald 50 euro borg bij een boeking ) . Ook wanneer je uiteindelijk niet meer aan 4 gezinnen komt , zal de fotograaf niet starten aan de fotoshoot en zal de borg worden ingetrokken .

Alles binnen een omtrek van 30 km uit Gent , Rooigemlaan 44 , zal gratis zijn , vanaf dan betaal je 0,50 cent per km . Dit wordt afgetrokken van de gastheer/vrouw zijn budget .

En hoe zit dat nu precies technisch ? 

Je kan Niels laten langskomen met een eigen studio daarvoor heeft hij 3×3 meter nodig om haar studio op te zetten . (we kunnen wat meubels verzetten) Maar ! Je mag ook een DIY achtergrond verzinnen . Al is het wel belangrijk dat het studio fotografie blijft . Locatiefotografie valt onder de te boeken fotoshoots .

Na de shoot kan je de foto’s bekijken en kan je direct kiezen welke foto’s je graag wilt kopen.
Er zullen decoratie  ( canvassen , stoefboekjes ) , prints en USB’s kunnen besteld worden . ( stalen zullen aanwezig zijn).  Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk de dag zelf beslist wordt wat je al graag wilt aankopen, dit zodat ook de gastvrouw/heer haar 10 % van de omzet kan verkrijgen voor zijn/haar moeite.
het is echter zo dat de gastheer/vrouw enkel 10 % krijgt van de totale omzet van die dag en niet wat daarna nog verkocht wordt.

Extra tips : 

Creëer een evenement op facebook , zo heb je het meeste bereik van je vrienden en zie je direct hoeveel mensen er langskomen . En onthou ! hoe meer mensen er langskomen , hoe meer winst je maakt !

Laat de kleinste kindjes eerst aan de beurt , deze zijn het eerst moe.

Sommige kindjes hebben wat meer tijd nodig om los te komen, soms is het interessant om ze al eens in onze verrassingsbak te laten kijken.

Wil je een gezinsfoto ? Doe dit in het begin van je fotoshoot . Zo heb je het meest kans dat deze slaagt .

Waarom zou je hier in godsnaam voor kiezen ??

Het is deels ontworpen om fotografie voor iedereen toegankelijk te maken .

Het is echt gezellig en leuk ! De druk en de drempel liggen laag , verder heb je niets te verliezen .

Het is een uitstapje , je bent terwijl onder vrienden en de deur eens uit !

Happyshoots werkt samen met Fotograeve . Je kan bij haar fotosessies boeken die puur en ongedwongen zijn .
Zij gaat zich vooral toespitsen om gezinsreportages , huwelijken en thuisreportages „ a day in the life „ .

Happyshoots gaat voornamelijk voor thema shoots , homesessies en studioreportages . Echter wanneer Fotograeve volzet zit kan je ook bij happyshoots terecht .

Bedrijven 

Ook bedrijven kunnen beroep doen op happyshoots !
Hoe precies ? Dat kan je hier ontdekken !